ÇUDİG İÇİN SON TANITIM BASIN TOPLANTISI YAPILDI

Odamızın üstlendiği ve hazırlıklarında son aşamaya geldiğimiz ÇUDİG (Çukurova Dişkimliği Günleri) son tanıtım toplantısını meslektaşlarımızın yoğun katılımyla yaptık.

BASIN METNİ:

6.ÇUKUROVA DİŞHEKİMLİĞİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

1988 yılında düzenlenmeye başlanan ve Çukurova Bölgesi Dişhekimleri Odaları'nın ortak geleneksel etkinliği olan ÇUDİG'i bu yıl 24-25-26 Ekim tarihlerinde Güneyin kültür ve medeniyetler merkezi Antakya’da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Türk Dişhekimleri Birliği'nin desteklediği ve Hatay Dişhekimleri Odası'nın ikinci kez organize edeceği “Çukurova Dişhekimleri Günleri” nin hazırlıklarına tam 3 ay önce gönüllü meslektaşlarımızın çalışmalarıyla başladık. Helena Center Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan bu önemli etkinlik dişhekimlerine yönelik bilimsel ve sosyal programlar içermektedir. TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile Hatay, Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Osmaniye gibi bölgemizdeki illerde bulunan meslektaşlarımızın yanı sıra Türkiye'nin her şehrinden oda başkanları ve yöneticiler bu toplantıya katılacaktır.
Ülkemizin farklı dişhekimliği fakültelerinden gelen hocalarımız bilimsel toplantılarda sunum yaparak çok değerli bilgilerini meslektaşlarımıza aktaracaklardır. Ayrıca meslektaşlarımız, dişhekimliği sektörünün ulusal ve uluslararası firmalarının katılımıyla mesleğimizde yeni kullanılmaya başlanan ve gelişen teknolojik cihazları tanıma imkânı bulacaklardır.
Bu kongremizin hazırlanmasında ilk defa MKÜ Dişhekimliği Fakültesi'ndeki değerli hocalarımızla koordineli bir şekilde çalışarak bilimsel destek aldık.
Ulusal nitelikte düzenlenecek olan bu kongremiz ilimizde bugüne kadar yapılan en kapsamlı ve çok katılımlı kongre özelliğini taşımaktadır.

“Çukurova Dişhekimleri Günleri” Kongresine,

11 Prof.Dr.

4 Doçent.

2 Yardımcı Doçent konuşmacı olarak katılarak,

13 Oturum,

2 Panel

5 Kurs

1 Workshop ve poster sunumları yapacaklardır.

1000 metrekarelik Fuar alanında ulusal ve uluslar arası firmalar katılacaktır.

Değerli Basın Mensupları,

ÇUKUROVA DİŞHEKİMLERİ GÜNLERİ etkinliğimizi Antakya'da yapmak istememizin birçok önemli nedeni vardı.

Birincisi; meslektaşlarımızın mezuniyet sonrası bu tür konferanslara başka şehirlere giderek zaman kaybetmesi ve daha fazla masraf yapmasını engellemek,
İkincisi; meslek odaları ve meslektaşlarımız arasındaki dayanışmayı artırmak.
 Üçüncüsü ve bizim için çok önemli olan, ulusal basın tarafından bölgemiz
coğrafyasında yaşanan kirli savaş sonrası Hatay'ın jeopolitik konumu nedeniyle olumsuz ve gerçek dışı bilgi akışı sonucunda oluşan kötü imajı yıkmak.

Hatay Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu olarak "Çukurova Dişhekimleri Günleri"ni düzenleyerek, bölgemiz insanlarının aidiyet duygusu ile şehre kenetlenmesine ve Hatay’ımızın tanıtımına katkı vereceğimize inanıyor ve gurur duyuyoruz.
 Bu önemli etkinlikte büyük bir emek ve özveriyle çalışan meslektaşlarıma ve tanıtımda önemli katkılar sunan basın mensuplarına teşekkür ediyor;  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hatay Dişhekimleri Odası