MKÜ DŞHEKİMLİĞİ GÜNLERİ BASIN TOPLANTISIYLA KAMUOYUNA DUYURULDU

MKÜ Dişhekimliği fakültesi ve Odamızın işbirliği ile düzenlenecek olan MKÜ DİŞHEKİMLİĞİ GÜNLERİ bugün yapılan basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Basın toplantısında MKÜ Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Nizamettin Duran ve Odamız Başkanı Nebil Seyfettin'in konuşmalarının ardından Organizasyon Komitesi Başkanı ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Behiye Bolgül Basın Metnini okuyarak MKÜ Dişhekimliği günlerini kamuoyuna tanıttı.

Dekanlıkta gerçekleştirilen Basın Toplantısına Odamız Genel Sekreteri Ahmet Kanatlı, Sayman Leyla Ergun, Odamız Yönetim Kurulu üyesi Davut Akemoğlu, Neslihan Baklacı, Mithat Baklacı, Nahittin Tumani, Sema Tapman, Ahmet Eraslan, Meltem Akemoğlu, Eşref Kanadlı ve Fakülte Öğrenci Temsilcileri katıldılar.

Basın Metni:

Değerli Basın Mensupları,

Sizlere şahsım, Üniversitem ve Hatay DişhekimleriOdası adına hoş geldiniz diyorum.

Mustafa Kemal Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi ile Hatay DişhekimleriOdası işbirliğiyle bölgemizde ilk kez “MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ DİŞHEKİMLİĞİ GÜNLERİ”adlı sempozyum düzenliyoruz.
2013 yılında eğitim -öğretime başlayan ve Türkiye'nin en gençdişhekimliğifakültelerinden biri olan Mustafa Kemal Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi, eğitim ve araştırmalarının yanı sıra toplum ağız ve diş sağlığına katkı sunmayı ve mezuniyet sonrası eğitimin devamı içindişhekimlerine yönelikbilimsel etkinlikler düzenlemeyi kendisine ilke edinmiştir.
Fakültelerde edinilen bilgi ve becerilerin unutulmaması,dişhekimliği alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yakından izlenmesi ve topluma daha nitelikli dişhekimliği hizmeti verilmesi amacıyla ve akademik eğitim sonrasısürekli diş hekimliği eğitiminin çok önemli olduğuna inandığımız için bu etkinliği Hatay DişhekimleriOdası ile birlikte düzenliyoruz.
Mustafa Kemal Üniversitesi Dişhekimliği Günleri Sempozyumu'nadişhekimleri ve akademisyenler dışında dişhekimliğifakültesinde okuyan öğrenciler de davet edilmiştir. Öğrencilerin bilimsel araştırmalara teşvik edilmesi, koruyucu dişhekimliği uygulamalarına katkı sağlamaları ve meslekörgütü bilincinin oluşması onlar için önemli bir tecrübe olacaktır.
Bu bilimsel etkinliği ilerdeki yıllarda ulusal nitelikte ve geleneksel hale getirmek öncelikli hedefimizdir.Ülkenin her yerinden gelecek olan değerli bilim adamlarına ve dişhekimlerine ev sahipliği yapacağımız bu önemli sempozyumun başta bölgemiz turizmine ve Mustafa Kemal ÜniversitesiDişhekimliği Fakültesi'nin tanıtımına büyük katkılar sunacağına inanıyoruz.
Onursal Başkanlığını Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hasan Kaya'nın,Başkanlıklarını Mustafa Kemal ÜniversitesiDişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nizami Duran'ın ve Hatay DişhekimleriOdası Başkanı NebilSeyfettin’in ve Organizasyon Komitesi Başkanlığını Mustafa Kemal ÜniversitesiDişhekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.BehiyeBolgül'ün yapacağı sempozyumu Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştireceğiz.
14-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyumda 11 konuşmacı; 9 Bilimsel Sunum ve 3 Kurs etkinliği ilebilgilerini meslektaşlarımızla paylaşacaklardır.Ayrıca,katılımcı meslektaşlarımız poster sunumlarıyla ve fuar alanında birçok uluslararası firma stant açarak tanıtımlarıyla katkı sağlayacaklardır.
Diş Hekimleri camiasını; Tarih boyunca 13 medeniyete ev sahipliği yapmış, barış,sevgi ve hoşgörü kenti olarak tüm dünyada ismini kanıtlamış, tarihi dokusu ve misafirperverliği ile anılmış kentimizde ve üniversitemizde ağırlamaktan onur duyacağız.
Meslektaşlarımızın, akademisyenlerimizin, öğrencilerimizin ve tüm sektör temsilcilerinin bir arada olacağı bu önemli organizasyonun açılış töreninde sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Siz basın temsilcilerimizin sempozyumun tanıtımında vereceğiniz katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz.