HAMOK "ANTAKYA MUSEVİ MEZARLIĞINA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ"

Tarih boyunca 13 medeniyete ev sahipliği yapmış; Barış, sevgi ve hoşgörü kenti olarak tüm dünyada örnek gösterilen Antakyamızda Musevi kardeşlerimizin mezarlığına yapılan çirkin saldırının üzüntüsünü yaşıyoruz. Yıllardır birlikte yaşadığımız, acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaştığımız , farklı dinlerin bayramlarını ortak kutladığımız ilimizde "Musevi Mezarlığına yapılan bu çirkin saldırıyı" nefretle kınıyoruz.

Son birkaç yıldır Farklı mezhep ve inanç guruplarına ve bu gurupların ibadet yerleri ve mezarlıklarına yapılan saldırıların artmasını büyük bir endişe ile yaşıyoruz... Dünyada ve bölgemizde olumsuz gelişim gösteren ekonomik ve siyasi olaylardan yurttaşlarımız olan Musevi kardeşlerimizi hedef gösterenlerin bu tutumunu kabul etmiyoruz. Bu tür iğrenç saldırılarla bölgemizin huzurunu bozmaya çalışan kişilerin bir an önce bulunmasını ve adalete teslim edilmesini yetkililerden talep ediyoruz.

Meslek Odaları olarak Musevi dostlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Müslümanı, Hiristyanı ve Musevisi ile birlikte ve kardeşçe yaşamak için hiçbir saldırının bizleri yıldırmayacağını ve daha çok duyarlı olmamız gerektiğini halkımızla paylaşmak istiyoruz. Saygılarımızla.

HAMOK

(Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu)

HATAY DİŞHEKİMLERİ ODASI

HATAY ECZACI ODASI