HAMOK'TAN BASIN TOPLANTISI

1993 yılında temelleri atılan Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) kurulduğu günden bu yana ilimizin gelişmesi için tespit ettiği sorunları ve çözüm önerilerini yapıcı ve bilimsel bir şekilde dile getirmektedir. Bu amaçla 24 Ağustos Çarşamba günü Yaman Restoran'da yemekli basın toplantısı düzenledi.
HAMOK dönem sözcüsü Mustafa Özçelik'in okuduğu basın açıklamasında ülkemiz ve ilimizde gelişen önemli olaylar hakkında HAMOK'un görüşlerini sunarak çözüm için önerilerde bulundu.

Mustafa Özçelik konuşmasını şöyle tamamladı. Ülke ve kent sorunları için çözümler önermeye, planlı, sağlıklı ve güvenli kentleşme açısından yerel yönetimlere katkı sağlamaya, toplumumuzun sosyal ve kültürel gelişimi için çalışmalar yapmaya bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da devam edeceğiz.

Hatay’a yapılacak hizmetlerde, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve diğer devlet kurumları arasındaki uyumsuz çalışmaları endişeyle yakından takip ediyoruz. Yıllardır hizmete susayan ilimizde Belediyelerimizin siyasi çıkarlarını bir tarafa bırakarak uyum içinde çalışmalarını kamuoyu adına talep ediyoruz. HAMOK olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonrada ayrım yapmaksızın her türlü katkıyı vermeye hazırız.

Mesleki bilgi, beceri ve deneyimlerimizi topluma ve doğaya saygılı bir iş ortamı için kullanacağız.

Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir kurum ve görüşün payandası olmadan, herkese eşit mesafede olacağız.

“Bilim ve teknoloji temelinde çağdaş, demokratik, bağımsız bir Türkiye” mücadelesini ısrarla sürdüreceğiz.

Dünya barış gününün yaklaştığı bugünlerde savaşın yerine barışın, ölümün yerine yaşamın yanında olduğumuzu ve daha güzel yarınlara olan inancımızı belirtmek isteriz. Umudumuzu asla yitirmeyeceğiz.”

Odamızı temsilen Nebil Seyfettin, Davut Akemoğlu, Mithat Baklacı, Ahmet Kanatlı, İhsan Melek, Mehmet Güzelyurt ve Ahmet Eraslan katıldılar. Hatay dişhekimleri Odası'nın da altına imza attığı bu basın toplantısına katılanlara ve hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Sonra HAMOK'u oluşturan meslek odalarının yöneticileri, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları ile yemek yenildi.

HAMOK BİLEŞENLERİ

Hatay Diş Hekimleri Odası