TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ İSTENMEYECEK

Bir kısım sağlık kuruluşlarında Ulaştırma Bakanlığı görevlileri tarafından denetim yapıldığı ve ‘Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi’ olup olmadığının sorgulandığı; bu belgenin olmadığı görülünce ceza tutanağı düzenlendiğine ilişkin şikâyetler üzerine konu Türk Dişhekimleri Birliği tarafından değerlendirilmiştir.

Dişhekimliği faaliyetinde kullanılan bir kısım maddelerin tehlikeli maddeler listesinde yer alması sebebiyle uygulamacılarda yanılgı oluştuğu düşüncesiyle, hukuksal değerlendirmeler sonucu dişhekimlerinin Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almasına gerek olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Ulaştırma Bakanlığı’na bir yazı ile konu iletilmiş ve yeniden bir değerlendirme yapılması ile uygulama birliği sağlanabilmesi için sonucun uygulayıcı birimlere de duyurulması istenmiştir.

Ulaştırma Bakanlığı; ağız diş sağlığı hizmetleri de dahil olmak üzere ayakta teşhis ve tedavi hizmeti veren sağlık kuruluşlarının Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almasına gerek olmadığını; bu belgeyi hastaneler, diyaliz merkezleri ve kan merkezlerinin alması gerektiğini belirten yazılı değerlendirmelerini bütün Bölge Müdürlüklerine göndermiştir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.