TDB 24. ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ'NDE ANKARA'DAYDIK

TDB 24. ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ’ NDE

ANKARA’ DAYDIK.
GELENEK BOZULMADI, ÜYE BAZINDA EN ÇOK KATILIM HATAY’ DAN

TDB tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Dişhekimliği kongresinin 24. sü 25-30 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara'da Ankara Dişhekimleri Odası’nın organizasyonuyla gerçekleşti. Dünyanın en saygın ve prestijli kongreleri arasında gösterilen Türk Dişhekimleri Birliği Kongresi’ne, Dünya Dişhekimleri Birliği Başkanı, Avrupa Dişhekimleri  Birliği Başkanı, Avrupa ve Asya’dan bir çok ülkenin Başkan ve Yöneticileri katıldı.
     Kongrenin 25 Eylül’ de başlayan Meslek Sorunları Sempozyumunda odamızı, Başkan Nebil Seyfettin ve Genel Sekreteri Davut Akemoğlu temsil ettiler. İlk iki gün serbest ve kamuda çalışan meslektaşlarımızın, fakültelerimizdeki akademisyenlerimizin sorunları tartışılarak çözümleri konusunda Sağlık Bakanlığına sunulmak üzere raporlar hazırlandı. Ayrıca 3 çalışma grubu oluşturularak mesleğimizin dünü, bugünü ve yarını ile ilgili güncel değişim ve yaklaşım konuları da değerlendirildi.
     Bilimsel program kapsamında ağız ve diş sağlığının önemi, korunması, tedaviye ihtiyaç duyulduğunda uygulanan teşhis yöntemleri ve buna göre yapılan tedavilerin uzun dönem başarılı olabilmesi için neler yapılması gerektiği tartışıldı. Kongrede ayrıca halk sağlığında ağız ve diş sağlığının önemi, koruyucu ve önleyici tedavi yöntemlerinin, rahatsızlıklardan sonra uygulanan tedavi yöntemleri ile karşılaştırılması ele alındı.
    Kongre bilimsel programında; 21’ i yurtdışından olmak üzere toplam 114 konuşmacının yer aldığı 9 panel, 66 konferans, 27 kurs yapıldı. Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri ve Yardımcı Personeli Sempozyumu ile Diş Teknisyenleri Sempozyumu yapıldı.
     Ankara’da düzenlenen uluslararası kongremize rekor seviyede meslektaşımız katıldı. Kongreye başta 3164 Dişhekimi, 3345 Dişhekimliği öğrencisi, yardımcı personel, diş teknisyeni olmak üzere toplam 10746 kişi katıldı. Kongre, TDB Sürekli Dişhekimliği Eğitimi Yüksek Kurulu tarafından 276 kredi puanı ile kredilendirilmiştir.
     Ağız ve Diş Sağlığı Endüstrisi ve Dişhekimliği malzeme üretimi, ithalat ve satışını yapan 110 firmanın katılımıyla yaklaşık 3500 m2 alanda kurulu Expodental 2018, 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında 4 gün boyunca açık kaldı.
    Kongremize Hatay Dişhekimleri Odamızın Üyeleri, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri, Teknisyenlerle birlikte 115 kişi katıldı. Üye bazında en çok katılımın bu yıl da Hatay’ ımızdan olması bizleri onurlandırmıştır.
    TDB 24. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi bir sonraki kongrenin 2019 yılında İstanbul’ da yapılması kararlaştırılarak kapanış töreniyle başarıyla tamamlandı. Emeği geçen ve katılan tüm meslektaşlarımıza bir kez daha teşekkür ederiz.

Hatay Dişhekimleri Odası