SAĞLIĞI GELİŞTİREN OKULLAR PROJESİNİN MİMARI ANTAKYA'DAYDI

Türk Dişhekimleri Birliği tarafından yürütülen ve TDB ile Hatay Dişhekimleri Odası Toplum Ağız Diş Sağlığı komisyonlarında gönüllü olarak görev alan dişhekimleri tarafından uygulanan Sağlığı geliştiren Okullar (SGOP) Projesi çalışmaları 4. ve son yılında.

Bugün Hatay Nizamettin Özkan ilkokulunda yapılan çalışmalara Projenin mimarı Prof.Dr.İnci Oktay bizzat ekibiyle katılarak olumlu sonuçları yerinde takip etti.

Proje kapsamında ilkokul Birinci sınıfında muayene edilerek kontrol altına alınan Öğrenciler 4 yılını yani ilkokulu tamamlayana kadar yılda en az 2 kere ziyaret ediliyor eğitici kitapçıklar, Diş Fırçası, Diş macunu veriliyor ve dişlerin güçlenmesi için Flor vernik uygulanıyor.
TDB ‘den gelen Komisyon üyeleri dün ayrıca Nizamettin Tınaztepe ilkokul öğrencilerine yönelik Ağız diş sağlığı bilincinin artırılmasına yönelik tiyatro oyunu sergilediler.

Türk Dişhekimleri Birliği Toplum Ağız Diş Sağlığı ve Eğitimi Komisyonunun ilkokul öğrencilerinde kişisel hijyen, ağız diş sağlığı alanında diş fırçalama alışkanlığını kazandırma ve floridlerin kullanımı ile diş çürüklerini azaltarak, ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesinin sağlanmasının amaçlandığı Ağız Sağlığını Geliştiren Okullar Projesinin dünkü çalışmasını gönüllü olarak şu Meslektaşlarımız gerçekleştirmiştir:

Mustafa Kemal Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Behiye Bolgül, son sınıf öğrencileri, TDB Toplum Ağız Diş Sağlığı Komisyon üyeleri, Ahmet Kanatlı, Sema Tapman, Neslihan Baklacı, Ahmet Eraslan, Meltem Akemoğlu, Eşref Kanadlı, Vecih Akarca, ve Adnan Kimyon.

Türkiye’nin en kapsamlı ve en çok maliyetli projesi olarak kabul edilen, bu çalışmalara destek ve onay veren Sayın Valimiz Ercan Topaca’ya, emek veren tüm Meslektaşlarımıza, Okul Müdürlerine bir kez daha teşekkür ederiz.