REÇETELERE YAZILACAK ANTİBİYOTİKLER

Eczacılar odasından gelen yazıya istinaden Akılcı ilaç kullanımı çerçevesinde 01/01/2017 tarihinden itibaren reçetelerde protokol numarası olmadan Antibiyotik ilaç verilmiyeceği belirtilmiştir. Reçetenin sağ üst hasta isminin altına protokol defterine işlendiği protokol numarasının verilmesi gerekmektedir.

Eczacılar odasından gelen yazı:

28. BÖLGE HATAY ECZACI ODASI

Sayı:17/11

Tarih: 04.01.2017

HATAY DİŞHEKİMLERİ ODASI BAŞKANLIĞI’ NA

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından antibiyotik içeren ilaçların reçetesiz satışı kesinlikle yasaklanmıştır. 01.01.2017 tarihinden itibaren antibiyotik içeren ve Sağlık Bakanlığı formatına uymayan, ( hasta adı soyadı, hasta reçete protokol numarası, doktor kaşe ve imzası olmayan) reçeteler eczanelerimiz tarafından karşılanmayacaktır. Hasta mağduriyeti yaşanmaması için odanıza kayıtlı doktorların uyarılmasını rica ederim.

Ecz. Sedat Aközcan

28.Bölge Hatay Eczacı Odası