ODA BAŞKANIMIZIN MKÜ MEZUNİYET TÖRENİ KONUŞMASI

Değerli Hocalarım
Değerli Meslektaşlarım
Değerli Konuklar

Sizleri, TDB ve Hatay Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

İlimizin göz bebeği Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Dişhekimliği Fakültemizin ilk mezunları için düzenlenen bu tarihi törene bizleri de davet etme nezaketini gösteren tüm yetkililere teşekkür ediyor, aranızda olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ve heyecanı ifade etmek istiyorum.

Bugün İlimiz ve üniversitemiz tarihi bir gün yaşıyor, 5 yıl önce ilk adımını atarak eğitime başlayan pırıl pırıl 40 gencimiz bugün Dişhekimi Ünvanı alarak mezun oluyor.

Genç Meslektaşlarım, aramıza hoş geldiniz.

Çok zor, çok yorucu ve meşakkatli bir eğitim süreci yaşadınız, Meslek odası olarak oluşturduğumuz öğrenci temsilcileri aracılığıyla zaman zaman birçok etkinliklerde birlikte olduk, dertleştik, sorunlarınızı dinledik gücümüz oranında çözümler üretmeye çalıştık.

Hocalarınıza karşı sevgi ve saygı konusunda sürekli telkinlerde bulunduk. Umarım sevgi, hoşgörü ve kardeşlik şehri olarak anılan Hatay’da, sizlere karşı güzel bir misafirperverlik örneği gösterebilmişizdir.

Hepiniz, hocalarınızla, arkadaşlarınızla bizlerle acı tatlı, hüzünlü sevinçli birçok anı yaşadınız.

Bütün bunlar yaşam zenginliğiniz olarak belleklerinizde yerlerini alacaktır.

Değerli Hocalarım,

Ülkemizde Dişhekimliği Fakülte sayıları büyük bir hızla artıyor. Son açılan fakülte ile 84’e ulaştık. İnsan gücü planlaması yapılmadan fizik, teknik ve tıbbi yeterliliklerine bakılmadan açılan fakülteler, önümüzde büyük bir sorun olarak duruyor.

Bir Meslek Örgütü olarak yıllardır sizlerle istişare ederek, düşüncelerimizi yetkililere anlatmaya çalıştık. Son olarak geçen hafta TDB ve odalar olarak YÖK Başkanı ve kurulu ile bir toplantı yaparak raporumuzu sunduk.

Mustafa Kemal Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nin ilk mezunlarını bu günlere getirdiği ve fakültemizi ülkemizin en saygın fakülteler seviyesine çıkarma çabalarından ötürü, başta Dekanımız Prof. Dr. Nizami DURAN ve Prof. Dr. Behiye BOLGÜL hocalarımız olmak üzere, tüm hocalarıma ayrı ayrı mesleğim adına teşekkürü bir borç bilirim.

Değerli Ailelerimizi de unutmamak gerekir.

Çocuklarımızın başarılı olması, daha iyi koşullarda barınması için zor şartlarda, maddi, manevi tüm olanaklarınızı seferber ettiğinizi ve büyük fedakarlıklara seve seve katlandığınızı çok iyi tahmin edebiliyorum. Bugün bir dişhekiminin anne ve babası olmanın haklı sevinç ve gururunu yaşıyorsunuz.

Ben hepinizin önünde saygı ile eğiliyorum.

Değerli Yeni Meslektaşlarım,

Hepsi birbirinden değerli öğretim üyeleri, tüm bilgi ve birikimlerini ortaya koyarak iyi bir dişhekimi olmanız için, bugüne kadar büyük çaba gösterdiler.

Sizde onların yol göstericiliğinde iyi bir dişhekimi olmak için elinizden gelen tüm gayreti sarf ettiniz. Elbette iyi bir dişhekimi olmak ve mesleğinizi iyi uygulamak birinci önceliğiniz olacak.

Zor bir eğitim, zor bir meslek ama severek yaptığımız takdirde olağanüstü güzel bir meslek.

Sağlık hizmeti vereceksiniz, insan sağlığına hizmet edeceksiniz.

Toplumdaki ağız ve diş hastalıklarının yaygınlık ve şiddetini azaltma çabalarının bir parçası olacaksınız.

Ama aklın ve bilimin ışığında mesleğimizi icra ederken mesleğimiz, ülkemiz ve dünyamızın sorunları üzerinde düşünmek, değerlendirmek, harekete geçmek de sağlık çalışanı olmanın, aydın olmanın, insan olmanın gereğidir.

Dünya görüşünüz ne olursa olsun, emeğe saygılı, insana saygılı olun, hukukun üstünlüğüne inanın, barış, demokrasi, insan hakları ve çevreden yana tavır koyun.

Mesleğinize, meslektaşlarınıza, meslek örgütünüze sahip çıkın.

Hiçbir zaman, toplumsal olaylara ve mesleğimizin sorunlarına duyarsız kalmayın

Bu sorunlar, ancak siz omuz verdiğiniz ölçüde çözülebilir.

Yine unutmayalım, iyi bir hekim olmak sadece mesleği iyi uygulamakla olmaz. Dünya ile ülkeyi, toplumu, meslektaşlarınızı kavramaktan, onlarla birlikte mücadele etmekten, dayanışma içinde olmaktan geçer.

Bu tür törenlerde söylediğim cümlelerle sözlerimi bitireceğim.

FAKÜLTENİZ SİZE GÜLE GÜLE, TDB VE DİŞHEKİMLERİ ODALARI HOŞGELDİNİZ DİYOR