TOPLUM AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Türkiye'de Bilimsel Dişhekimliğinin 107. yılı dolayısıyla 12-22 Kasım 2015  tarihlerini içine alan Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinliklerine devam ediyoruz.

12 Kasım Permbe günü Valimiz Sayın Ercan TOPACA'yı ziyaretle haftamıza başladık.Aynı gün saat 12.30'da etkinliklerimizi kamuoyuna duyurmak amacıyla Odamız hizmet binasında Basın Toplantısı yaptık. (geniş Bilgi ve Basın Toplantısı metni için tıklayınız)

Saat16.30'da Oda Başkanımız Nebil Seyfettin HRT Akdeniz Televizyonunda Toplum Ağız ve Diş Sağlığında ülkemizin geldiği son durum ile ilgili bilgi verilmesi konusunda Canlı Televizyon Programına katıldı.

13 Kasım Cuma günü saat 13.30’da Hatay Fenerbahçe İlkokulu’nda Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi (SGOP) Kapsamında öğrencilere Flor Vernik uygulaması yapıldı ve Diş Fırçası, Diş Macunu dağıtıldı.

14-15 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri MKÜ Dişhekimleri Günleri Sempozyumunu başarıyla gerçekleştirdik. (Geniş bilgi için tıklayınız)

16 Kasım Pazartesi günü Döver köyü ilkokulu, Aydınlıkevler Sosyal Yardımlaşma Derneği’nde eğitim çalışması, Aynı gün Saat 18.00’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri ziyaret edilerek, Ağız ve diş sağlığı eğitim çalışması yapıldı ve hediyeleri dağıtıldı.

17 Kasım Salı günü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü SAVAŞ, Antakya Belediye Başkanı İsmail KİMYECİ, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim YAMAN ve Hatay ADSM Başhekimi Batuhan Burat Makamlarında ziyaret edilmiştir. 22 Kasım Dişhekimleri günü ve Ağız diş sağlığı haftası İçinde yapılan çalışmalar hakkında  bilgilerin paylaşıldığı ziyarette bundan sonraki yıllarda Kurumlar arası işbirliğiyle Sosyal Sorumluk projeler hakkında fikir alışverişinde bulunarak ortak hareket etme düşüncesi benimsendi. Protokol ziyaretlerine Odamız Yönetim Kurulu ile Odamız Komisyonlarında görev yapan Dişhekimleri katıldılar.